Op zoek naar een Personal Trainer

In de loop der jaren ben ik bij diverse fitness centra lid geweest in een poging regelmatig te sporten/bewegen omdat het gezond is, niet omdat ik het zo leuk vond. Helaas haakte ik steeds na niet al te lange tijd af. Alweer een kleine 4 jaar geleden ben ik bij de zoveelste nieuwe poging in eerste instantie op zoek gegaan naar een personal trainer. Iemand die 1-op-1 met mij aan de slag zou gaan in de hoop dat dit de basis zou leggen voor regelmatiger sporten. Na enig zoekwerk kwam ik bij Rob Floris – Funktional Fitness uit.

Holistische aanpak

Wat mij in het bijzonder aansprak – en nog steeds – is zijn holistische aanpak en het feit dat hij zich continue in zijn vak blijft ontwikkelen. Hij kijkt naar de hele mens. Onder andere naar hoe ik leef, mijn motivatoren, m’n valkuilen, hoe ik beweeg. Alles samen bepaalt zijn aanpak. Daarbij let hij vooral op mijn (lichaams)houding en het correct uitvoeren van de oefeningen. Zo bouw ik langzaam, (of snel als je dat wil) meer conditie op zowel qua uithoudingsvermogen als qua kracht. Alles gebaseerd op verantwoord bewegen.

Groeptraining

Naast personal trainen, ben ik zo af en toe ook met de (kleine) groepen mee gaan trainen. Dan is de focus breder terwijl Rob wel nauwgezet op mijn houding blijft letten. In perioden dat ik last van mijn rug heb of een andere beperking blijf ik naar de training(en) van Rob gaan. Hij zorgt dan voor aangepast bewegen, oefeningen die bijdragen aan een sneller herstel.

Kortom, ik had nooit gedacht en verwacht dat ik ondertussen al weer jaren ‘in beweging’ ben. Dat heeft Rob bij mij voor elkaar gekregen en ik ben hem daar steeds weer enorm dankbaar voor.

Els